woensdag 18 juli 2012

Kaart Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha; vulkanen, Brits overzees gebied

Kaart eilanden Sint-Helena: CIA
Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha is een Brits overzees gebiedsdeel in het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan met 7.637 inwoners (2009).

De archipel ligt ongeveer 2.800 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust.

Het gebied Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha bestaat uit drie administratieve eenheden. Dit zijn Sint-Helena, met de hoofdstad Jamestown, Ascension en Tristan da Cunha.

Bij Tristan da Cunha horen nog de eilanden Gough, Inaccessible en de Nightingale-eilanden die niet permanent bewoond worden, maar wel bezocht worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha wordt bestuurd door een Brits gouverneur in samenwerking met een lokaal gekozen volksvertegenwoordiging.

Sint-Helena is onder meer bekend omdat de voormalige Franse keizer Napoleon Bonaparte op in Longwood House de laatste jaren van zijn leven in ballingschap doorbracht.

Tristan da Cunha
Tristan da Cunha bestaat uit verschillende eilanden. Dit zijn het hoofdeiland Tristan da Cunha en de onbewoonde eilanden Gough, Inaccessible en Nightingale. Deze eilanden zijn vulkanische van oorsprong.

Ascension
Ascension is geologisch een jong vulkaaneiland. De hoogste top is met een hoogte van 875 meter Green Mountain. Het eiland ligt ruim 1.100 kilometer ten noordwesten van Sint-Helena.

Sint-Helena
Sint-Helena ligt ruim 1.900 km ten westen van Afrika. De hoofdstad is Jamestown.

Het is een heuvelachtig eiland van vulkanische oorsprong. Het hoogste punt is met een hoogte van 823 meter Diana’ Peak